Blog de l'Associació filatèlica i de col·leccionisme de Sant Feliu de Guíxols

CARTA ALS COMPANYS FILATÈLICS

Amado Sàbat i Gràcia, vicepresident de l’Associació Filatèlica i de Col·leccionisme de Sant Feliu de Guíxols i portenveu de la VIII EXFILCAT.
Benvolguts companys,
Donat que per motius familiars m’ és impossible assistir a l’assemblea general ordinària de la Federació Catalana, m’agradaria comentar-vos  com va anar la VIII EXFILCAT  que es va celebrar a la nostra Ciutat del 20 al 28 del mes de juliol passat.
Com tots sabeu es va fer en el Monestir Benedictí de Sant Feliu de Guíxols a les plantes tercera i quarta. Cal destacar que a les plantes inferior hi estava ubicada la col·lecció Thyssen, que ens va donar molt de ressò i molta afluència de públic.
Es varen exposar 500 quadres que configuraven un total de 81 col·leccions ( de les quals 9 eren juvenils) i 6 expositors de literatura filatèlica.
El jurat format pels Srs. Fernando  Aranaz,  Jesús Sitjà, Josep Lluís Iglesias i Antonio Moreno, fou insuperable, a nivell d’EXFILNA i va fer una feina molt acurada.
L’exposició va rebre la visita de més de 300 filatèlics de Catalunya i de La Catalunya Nord., a més d’uns 3.000 visitants més  de tota mena.
Els mitjans de comunicació locals i provincials tingueren cura de la seva promoció  i l’exposició va ser recolzada per tots els organismes de la ciutat, de la província i, fins i tot, de la Generalitat. Alguns representants d’aquests organismes van ser presents en els diferents actes que es varen organitzar deixant palès el seu recolzament.
Gairebé tothom ens va felicitar per la feina ben feta i l’èxit aconseguit.
Ara bé, quan es fa una exposició de la magnitud de la VIII EXFILCAT sempre hi pot haver algun error involuntari i algun malentès:
A la junta d’admissió ens va passar per alt que un senyor del grup filatèlic de Badalona presentava tres col·leccions, cosa no permesa pel reglament.
Cal aclarir que TOTS els participants a la VIII EXFILCAT van participar amb el carnet de la FESOFI doncs vam tenir especial cura de que fos així.
En quan al jurat,  cal esmentar que va actuar amb tota la rigidesa que marca el reglament de la FESOFI i que va deixar fora de concurs catorze col·leccions que incomplien  algun punt d’aquest reglament. 
Cal dir que, al compartir l’edifici del Monestir amb la col·lecció  Thyssen, la seguretat fou immillorable. La contrapartida d’aquest fet  va ser que els visitants no filatèlics  havien d’abonar 7 euros per poder entrar i això els donava  el dret a visitar qualsevol de les sales d’exposició de tot el Monestir (VIII EXFILCAT, Exposició de pintura Thyssen, Exposició Josep Albertí, Museu de la Ciutat,...). Però cal aclarir que qualsevol filatèlic que s’identifiqués com a tal, tenia un passi a l’entrada i podia visitar la VIII EXFILCAT gratuïtament. Demano disculpes per avançat si algú va pagar sense haver-ho de fer. 
Puc dir a títol personal i en nom de tota la nostra associació que estic molt satisfet de com va anar l’exposició i que donem sincerament moltes gràcies a tots els que hi vàreu participar i a tots els que la van visitar. Sense la col·laboració de tots  la VIII EXFILCAT no hauria sigut una realitat.
Però hi ha una cosa que em dol i no puc deixar de dir:  el Sr. Joan Isern, president de la FECAFIL, enlloc de facilitar la nostra tasca, encoratjar-nos, donar-nos suport (penso que era això el que li tocava fer des del seu càrrec),... es va dedicar a posar-nos traves, problemes,  i tot tipus d’impediments fins el punt  que l’organització va estar a punt de llençar la tovallola en més d’una ocasió. I em pregunto: ¿ aquest senyor és la persona idònia per presidir la nostra federació?
Moltes gràcies per la vostra atenció. Estic a la vostra disposició per tot el que calgui.
Una abraçada.


Amado Sàbat Gracia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada